top of page
  • Writer's pictureLauri Saarni

Luomakunta - arvokas lahja Jumalalta

Syksy tuo mukanaan ruskan kauniit värit. Kuinka monet sävyt saavatkaan alkunsa ja miten eri puut näyttäytyvät eri sävyissään. Tämä muistuttavat minua siitä, kuinka ihmeellinen luonto on ja kuinka kaiken sen takana on ihmeellinen Luojamme.Raamatun alkulehdillä, 1. Mooseksen kirjan ensimmäisessä luvussa, kerrotaan Jumalan luoneen maailman ja kaiken siinä olevan. Raamatussa sanotaan: "Ja Jumala näki, että kaikki, mitä hän oli tehnyt, oli sangen hyvää." (1. Moos. 1:31). Tämä korostaa luomakunnan pyhyyttä ja sen arvokkuutta Jumalan silmissä. Meille tämä tarkoittaa, että meidän tulee kunnioittaa ja suojella Jumalan luomaa maailmaa.

Jumala antoi ihmiskunnalle tehtävän hallita ja varjella maata. 1. Mooseksen kirjan toisen luvun jakeessa 15 sanotaan: "Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä." Tämä tehtävä viittaa vastuuseen luomakunnasta ja sen suojelemisesta.


Raamatun opetus rakkaudesta lähimmäisiin, ohjaa meitä huolehtimaan myös niistä, jotka kärsivät ympäristön saastumisesta ja tuhoamisesta. Ilmastonmuutos, saasteet ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen vaikuttavat usein eniten heikoimpiin ja haavoittuviin yhteiskunnassa. Siksipä meidän tulee toimia oikeudenmukaisuuden ja rakkauden periaatteiden mukaisesti myös luomakunnan suojelussa.


Yhtenä näkökulmana asiaan liittyy myös kiitollisuus. Kun tunnustamme Jumalan luoneen maailman ja kaiken siinä olevan, meidän tulee osoittaa kiitollisuutta tätä lahjaa kohtaan. Yksi tapa tehdä niin on huolehtia siitä ja suojella sitä tuleville sukupolville.


Syksyn lehdet kertovat tarinaa myös elämän kiertokulusta, kuolemasta ja uudesta alusta. Lehdet tippuvat maahan ja maatuvat. Syntiinlankeemuksen alla myös luomakunta on tuskissaan ja maa järisee ja myrskyt riehuvat ajoittain.

Niinpä luomakuntamme, siinä muodossa kuin se nyt on, odottaa uutta aikaa. Aikaa jolloin Jumala asettaa sen uudelleen hänen tarkoituksen mukaiseen tilaan. Kun aika koittaa ja Jumala uudistaa maan ja taivaan, on luomakuntamme jälleen oleva “sangen hyvää”. Sitä odotellessa, pidetään huoli siitä minkä olemme Luojalta lahjaksi saaneet.


Comentários


bottom of page