KORONAVIRUSTARTUNTOJEN EHKÄISEMINEN SEURAKUNNAN TILAISUUKSISSA 

Tikkakosken helluntaiseurakunta 23.6.2020

 

 

1. Seurakunnan  tilaisuuteen,  kokoontumiseen tai seurakunnan tiloihin ei  saa tulla oireisena

 

Mikäli on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita (mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet  ja päänsärky) ei  saa tulla paikalle.

 

 

2. Tarpeettomia fyysisiä  kontakteja  tulee välttää

 

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Emme siis kättele tavatessamme. 

 

 • Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus yleisötilaisuuksissa, yleisissä kokoontumisissa ja julkisissa tiloissa tulee turvata: henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m. 

 • Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esimerkiksi yhteislaulutilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälien merkitystä on korostettava. 

 

3. Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

 

 • Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla. 

 • Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta. 

 • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

 

 • Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

 

 

4. Siivouksesta pidetään erityistä huolta 

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta.  Saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. Noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita. 

 

 • Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, tasot ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä. 

 • Yhteiskäytössä olevien tietokoneiden ja päätteiden tai muiden välineiden käyttöä vältetään tai ne puhdistetaan aina käyttäjien välillä. 

 

5. Jos yleisötilaisuudessa tai yleisessä kokoontumisessa todetaan koronavirustartunta 

 

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta tilaisuudessa todetaan tartunta, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi. 

 

Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten henkilömääriä rajoittamalla ja eri ryhmien sekoittumista välttämällä voidaan vähentää altistuneiden määrää, mikäli henkilöiden joukossa todettaisiin koronavirustartunta. 

 

Opetus-ja kulttuuriministeriön  ja THL:n 14.5.2020 antamasta ohjeesta toimintaamme soveltaen. 

Koko ohje on luettavissa: 

https://stm.fi/documents/1271139/21429433/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n_140520.pdf/b90ac145-b4db-23db-c966-874570ee1b03

Salin tuolit on järjestetty väljästi, jotta turvavälit olisivat riittävät. Käsidesiä saatavilla ovella. 

risti logo

Tikkakosken 

helluntaiseurakunta

YHTEYSTIEDOT

p. 040 160 2436

 

Koivulammenkatu 1

41160 TIKKAKOSKI

 

tki.helluntaisrk (at) gmail.com

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram
PANKKIYHTEYS

IBAN FI74 5290 3350 0306 17 


Käytä viitettä

Seurakunta
 1009

Lähetystyö 1122

© Tikkakosken helluntaiseurakunta 2020